duo Esi Nri: Marjolein Cools & Koen Venmeerbeek

accordeon, nyckelharpa

18 05 2024

20u
duo Marjolein Nsi ri

Concertprogramma

Het muzikale duo Esi Nri laat je graag kennis maken met hun eerste CD “Graag traag, hier spelen wij”.
De unieke klanken van deze magische tweekoppige band verleggen de grenzen van accordeon en nyckelharpa. Hun muziek ontsnapt aan elk label en meandert op een reis van rustgevende intimiteit tot hypnotiserende repetitieve ritmes.
Marjolein Cools, bekend van het veelgeprezen Aranis, bespeelt alle registers en tast de hoeken en kantjes van de accordeon af.
Partner in crime Koen Vanmeerbeek beroert de wonderlijke nyckelharpa, een instrument met wortels in de oeroude Zweedse traditie. Je kent hem van dr. Eugène, die met hun sfeervolle akoestische muziek hoge ogen wierp, of van het grensverleggende SÒFA.
Esi Nri wekt emoties op, neemt je mee op een betoverende reis en raakt je diep met hun betoverende composities. Alle liedjes zijn gecomponeerd vanuit die kleine leuke momentjes, uit het dagelijkse leven geplukt. Die momentjes die je later graag terug oprakelt.
De herinneringen waar je warm van wordt. De momentjes die er toe doen. Mis deze kans niet om ondergedompeld te worden in de wereld van Esi Nri!

Biografie 1

Biografie 2