Yarno Missiaen, Lara Stapper

orgel, klarinet

04 05 2024

20 u

Concertprogramma

JAMMER, maar dit concert moeten we uitstellen naar een andere datum & locatie in het najaar. Wie al betaalde voor een ticket, krijgt het bedrag terug. Even geduld.
Yarno Missiaen werd geboren in Veurne in een muzikale familie, en ging in 2019 studeren aan het gerenommeerde Lemmensinstituut in Leuven. Hij opteerde er voor zijn twee favoriete instrumenten: piano en orgel. Hij maakte al een piano-CD met tweestemmige inventies van Bach, en onlangs op orgel het Orgelbüchlein van Bach.
Lara Stapper is geboren in Roermond (Nederland) en woont nu in Brussel. Zij studeerde daar aan de Kunsthumaniora Klassiek, en op dit moment klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze speelt ook bij het Jeugdorkest Nederland

Programma:
– Johann Sebastian Bach: nog te bepalen
– Jean-Baptiste Vanhal: Sonate in C voor klarinet en klavier
(Allegro / Adagio / Rondò allegro)
– Wolfgang Amadeus Mozart: Adagio uit concerto voor klarinet en orkest

Biografie 1

Arno Missiaen werd geboren in Veurne anno 2005… en begon als 7-jarige met lessen piano aan de kunstacademie StAP-West. Gedurende 8 jaar kreek hij les van Veerle Elst, en volgde ook kamermuziek. Zo werd hij een veelzijdig musicus; die mocht meewerken aan een aantal musicalproducties en ook aan een concert voor het Belgische vorstenpaar. Zijn eerste lessen orgel kreeg hij aan het Lemmensinstituut bij Iris Eysermans, later bij Bart Jacobs B. . Intussen studeert hij aan het conservatorium van Tilburg bij Ruud Huijbregts. In september ’23 ontving hij samen met Peter Thomas in Kortrijk de prijs voor de beste vertolking van muziek van Kristiaan Van Ingelgem en Max Reger. Onlangs maakte een CD-opname van het volledige Orgel-Büchlein van J.S. Bach voor het bekende label Et’cetera. Die opname op het Contius/ Potvlieghe orgel in de kerk van Wondelgem verschijnt in april 2024. Yarno werkt samen met vele koren en orkesten in België en Nederland. Als organist dit jaar o.m. in Knokke, Gent, Brussel, Tilburg en Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Amsterdam en Londen.

Biografie 2

Lara Stapper (° 2005) begon met klarinet spelen toen ze 8 jaar was. Eerst met privélessen bij Paula Crasborn-Mooren en bij Leon Bosch aan het Junior Conservatorium Maastricht (2019-2021). Daarna volgde ze de Kunsthumaniora in Brussel, met ondermeer klarinetlessen bij John van Laethem. Op dit moment studeert zij klarinet bij Benjamin Dieltjens aan het Koninklijk conservatorium van Brussel . Lara is ook 1e solo klarinettiste bij deHarmonie Concordia Melick, speelt bij de Harmonie St. Michaël Thorn en ook in het Jeugdorkest Nederland als 2e klarinettiste, en basklarinettiste.
Yarno Missiaen
Lara Stapper
Lara Stapper