Paul De Maeyer & Arina Tsytlenok

orgel & traverso

24 09 2022

20u
Paul De Maeyer - Musica@Parola

Concertprogramma

Paul De Maeyer en Arina Tsytlenok spelen op het orgel dat Johan Deblieck bouwde voor de kerk van Bodegem in 1999. Een volwaardig concertinstrument, zo bleek al verschillende keren tijdens Musica@Parola.
Arina Tsytlenok werd geboren in Minsk (Belarus) en studeerde daar piano, basso continuo en compositie. Later nog aan het Tchaikovsky Conservatorium van Moskou (compositie). In 2004 winnaar van een 2e prijs tijdens de International Composers Competition in St.Petersburg. Op dit moment studeert zij orgel en traverso aan de School of Arts in Gent.
Paul De Maeyer werd geboren in Halle. Hij studeerde orgel, muziekgeschiedenis en -didaktiek aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daarna een diploma orgel bij Reitze Smits aan het conservatorium van Utrecht. Paul speelt ook piano, beiaard en historische klavierinstrumenten zoals harmonium, klavecimbel, klavichord. Hij volgde vervolmakingscursussen voor orgel en improvisatie bij Jos Van Immerseel en Michel Chapuis. Als organist, improvisator en begeleider is hij geregeld te horen op recitals, concerten in binnen- en buitenland. Aan creatieve projecten in zijn loopbaan absoluut geen gebrek -))

EXTRA: Dit concert wordt gecombineerd met yoga-initiaties vooraf, vanaf 19u15 (en tijdens de pauzes) vooraan in de kerk. Yoga-docente Greet Duquesne werkt met eenvoudige oefeningen, op een danstapijt. Breng je eigen yoga-matje & dekentje mee. Wie wil deelnemen, betaalt naast het concertticket 5 euro bij de ingang van de kerk.

Programma:
* Johann Sebastian BACH: Triosonate in G (BWV 1083) in een versie voor traverso en orgel
-. Largo
– Vivace
– Adagio
– Presto
* Paul De MAEYER en Arina TSYTLENOK: eigen composities en improvisaties voor orgel, waaronder een kalaidoscopisch overzicht van de schriftuur voor orgel door de eeuwen heen.
* Een half uur live- improvisaties op orgel bij de stomme film ‘ The Tramp” die Charlie CHAPLIN maakte in 1915. Dus, zoals onze voorouders een eeuw geleden een filmvoorstelling beleefden, met live-muziek die op piano of orgel werd geïmproviseerd.
Vele pianisten en componisten uit die tijd verdienden daar destijds ook hun brood mee, en de kunst van een klankdecor improviseren bij een film van Chaplin is een mooie uitdaging, nog altijd -) The Tramp was Chaplins 6e film voor de Essanay Studios.
Als personages: Charlie Chaplin (The Tramp), Edna Purviance (boerendochter), Ernest Van Pelt (boer), Paddy McGuire (hulpje), Leo White (eerste dief), Lloyd Bacon (Edna’s verloofde / tweede dief), Bud Jamison (derde dief), Billy Armstrong (Minister).

Biografie 1

Biografie 2

Paul De Maeyer - Musica@Parola
Paul De Maeyer
Arina Tsytlenok - Musica@Parola
Alina Tsytlenok