Karel Van Marcke & Nadja Delbarre

Componisten aan het woord

04 06 2022

Karel Van Marcke

Concertprogramma

Karel Van Marcke is méér dan veelzijdig: studeerde percussie, speelt piano – klassiek & jazz-, maakt arrangementen, geeft enthousiast les in Aalst en Gent… en is bovenal een begenadigd componist. Eén van zijn (oud-)studenten compositie is Nadja Delbarre, die heel graag meewerkt aan deze avond, vol vertrouwde en nieuwe muziek.

Op Musica@Parola is Karel Van Marcke is een graag geziene gast. Vorig seizoen werd Remembrance gecreëerd door Bart Meynckens en Anne Van Hecke. En ook dit seizoen staat een creatie op het programma van onze concertreeks (Edenwood Duo – 2 juli). Maar nu het concert van 4 juni: In het eerste deel speelt Karel zijn pianocyclus ‘Songs of Hope’
– Hélène’s Tune
– Young & Wild
– Au Travers de Bruxelles
– In Progression
– Bachapel

en enkele oudere composities.

Het tweede concertdeel is gebaseerd op ‘herinneringen’ in al zijn betekenissen en lagen: met composities van Karel en Nadja. Muziek, beeld, woorden. Akoestisch en elektronisch.

– Never Quite Waltz
– Gebroken Straten
– Lydia
– What is this between us (soundscape)
– Echoes from the School Halls

Kers op de taart: de componisten gaan in interactie met elkaar rond een gemeenschappelijk thema. En ze laten u, publiek, mee wandelen in hun artistieke fantasie. Voorlopig laten ze nog niet in hun kaarten kijken, dus we laten ons graag verrassen. Iedereen die Karel kent, weet dat een virtuose, poly-stylistische kwinkslag nooit ver weg is. Nadia zoekt het in psychologische diepgang en verkent de kunstzinnigheid daarvan. Laagjes afpellen, met als enig effect dat er nieuwe onderliggende laagjes zichtbaar worden.

Biografie 1

Biografie 2