Musica@Parola

ZEM tells her story

harp & zang

25 06 2022

20u

Concertprogramma

ZEM werd geboren in Ethiopië. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder sterft als ze drie is. Ze komt in een weeshuis terecht vanwaar ze geadopteerd wordt door een Belgisch/Nederlands gezin. Ze groeit op in Gent.
Vanaf haar 8° jaar volgt ze een klassieke opleiding harp als privé-leerling van Susanna Mildonian.
Als ze 16 is kiest ze voor hiphop en piano als singer-songwriter (in het Nederlands, Frans en Engels). Daaruit groeit een muzikale smaak die reikt van soul over pop tot intieme Franse chansons.
Uiteindelijk keert ze terug naar haar eerste grote liefde: de harp. Vanaf dan valt alles samen en ontwikkelt ze een heel eigen muzikale stijl waarbij klassieke harp hiphop wordt en een lieflijk chanson electronics. Ze componeert zelf knappe songs in het Engels, Frans en Nederlands.
In 2018 won zij de publieksprijs TV5MONDE.
Laten we haar zelf aan het woord: “ZEM tells her story” is het verhaal over een klein meisje dat de Liefde ontmoet en hoe de Liefde haar leert zien. Ik vertel mijn verhaal aan de hand van mijn muziek. Elk nummer is dan ook een deel van dat verhaal, en mijn avondvullend concert is op die manier een terugblik op mijn leven.
Bij de Nederlandstalige nummers bijvoorbeeld ““Gent” over hoe het voelt om geadopteerd te worden. “Kind van mijn tijd” over opgroeien in deze tijd. “Ik heb een andere naam” over je bewustworden van je eigen identiteit. ”Tovenaar “ over blijven geloven in liefde, magie en in jezelf.”
Dit programma werd al uitgebracht op de dvd “ZEM in Concert” – maar live tijdens Musica@Parola wordt een belevenis apart!

Een interview met ZEM kan je hier vinden:
https://nl.zem-harpist.com/zem-leeft-haar-droom