Musica@Parola

TAMALA

15 10 2022

20u

Concertprogramma

TAMALA betekent in West-Afrika reizigers. Mola Sylla en Bao Sissoko werden geboren in Senegal en wonen nu in België en Nederland, Samen met Wouter Vandenabeele vormen zij een subliem ensemble dat West-Afrikaanse instrumenten en tradities vermengt met nieuwe impulsen uit onze eigen tijd. Mola speelt op de kora, Bao zingt en bespeelt tal van percussie-instrumenten, Wouter is een top-violist in de wereld van folk en wereldmuziek. Hun CD’s en optredens krijgen internationale lof.
Dit concert viert meer dan 30 jaar solidariteit tussen Dilbekenaren en Bagaya in Senegal. “Bagaya-Kapelle” (Sint-Ulriks-Kapelle) ondertekende in 1989 een vriendschapscontract met Bagaya, een dorp in Zuid-Senegal en wil:
– de inwoners van Sint-Ulriks-Kapelle informeren over de concrete levensomstandigheden van de inwoners in Bagaya;
– een band van solidariteit smeden tussen de beide dorpsgemeenschappen;
– zinvolle ontwikkelingsprojecten in onderling overleg ondersteunen.
Meer info: https://www.facebook.com/BagayaKapelle
EXTRA: Dit concert wordt gecombineerd met yoga-initiaties vooraf, vanaf 19u15 (en tijdens de pauzes) vooraan in de kerk. Yoga-docente Greet Duquesne werkt met eenvoudige oefeningen, op een danstapijt. Breng je eigen yoga-matje & dekentje mee.W ie wil deelnemen aan yoga betaalt, naast het concertticket, 5 euro bij de ingang van de kerk.
Musica@Parola - yoga
Tamala - Musica@Parola
Tamala - Musica@Parola