Musica@Parola

Roberta Brambilla & Mavroudes Troullos

harp & fagot

14 10 2023

20u

Concertprogramma

Roberta Brambilla is een harpiste van Italiaanse afkomst, en vormt al geruime tijd een duo met Mavroudes Troullos: fagottist, een geboren Grieks-Cyprioot. Ze wonen allebei in Brussel en leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan het conservatorium. Ze vonden elkaar via de muziek en ontwikkelden een hechte vriendschap.
De combinatie van fagot en harp is behoorlijk uniek… en het is ook een uitdaging om er repertore voor te vinden. “We werken hard om muziek te ontdekken en ook arrangementen te maken voor onze instrumenten” vertellen ze. Het resultaat is betoverend: de lyrische warme klank van de fagot samen met de kristalheldere, bijna serafijnse klank van de harp scheppen een breed spectrum van nieuwe kleuren en effecten.
Mavroudes werkt nu ook als PhD researcher bij de LUCA School of Arts. En hij geeft graag compositie-opdrachten aan bvb. Philippe Hersant en Luk Callens. Zijn “Tableau Sentimental” bestaat uit allerlei fragmenten die een kleurrijk palet van emoties uitdrukken. Tonale muziek maar hij gebruikt ook meer experimentele technieken voor de fagot.
Programma:
* Camille SAINT-SAËNS (1835-1921): aria ”Mon coeur s’ouvre à ta voix” uit de opera Samson et Dalila.
* Bernard ANDRES (° 1941): ”Chants d’Arrière-Saison”.
(Andantino – Allegro – Larghetto – Adagietto – Andante – Allegretto – Moderato)
* Pietro MASCAGNI (1863-1945): intermezzo uit de opera Cavalleria Rusticana
* Luk CALLENS (° 1965): Tableau Sentimental (voor fagot solo)
* Ernest BLOCH (1880-1959): suite ”From Jewish Life”
– Prayer
– Supplication
– Jewish Song
* Astor PIAZOLLA (1921-1992): Oblivion & Libertango
Roberta Brambilla
Mavroudes Troullos