Musica@Parola

Paul De Maeyer, Renate Weytjens & Hanne Hautekiet, Erik Van Nevel

orgel en zang

01 07 2023

20u

Concertprogramma

Paul De Maeyer speelt op het orgel dat Johan Deblieck bouwde voor de kerk van Bodegem in 1999. Een volwaardig concertinstrument, zo bleek al verschillende keren tijdens Musica@Parola. De Maeyer werd geboren in Halle, studeerde orgel, muziekgeschiedenis en -didaktiek aan het Lemmensinstituut in Leuven. Behaalde daarna een diploma orgel bij Reitze Smits aan het conservatorium van Utrecht.
Hij speelt ook piano, beiaard en historische klavierinstrumenten zoals harmonium, klavecimbel, klavichord. Hij volgde vervolmakingscursussen voor orgel en improvisatie bij Jos Van Immerseel en Michel Chapuis.
Als organist, improvisator en begeleider is hij geregeld te horen op recitals, concerten in binnen- en buitenland. Aan creatieve projecten in zijn loopbaan absoluut geen gebrek. Bijvoorbeeld live muziek improviseren bij de vertoning van een film van Charlie Chaplin, mochten we ook al beleven.

Voor het concert van 1 juli werkt hij samen met 3 uitmuntende vocalisten: Renate Weytjens en Hanne Hautekiet zijn als sopraan actief in diverse ensembles, o.m. bij Currende dat geleid wordt door bariton Erik Van Nevel. We krijgen muziek uit de 17e en 18e eeuw… van Purcell, Scheidemann en Buxtehude, Bach en Telemann. Een sierlijke mix van religieuze en wereldse muziek.

Opnieuw met kans om vooraf en tijdens pauzes yoga-initiatie te volgen en het concert anders te beleven. Yoga-initiatie vanaf 19u30, aanvang concert: 20u. Info over de yoga-sessies via Greet Duquesne / YogAmazone

Programma:
* Henry PURCELL (1659 – 1695):
– Let us wander not unseen, uit de opera ‘The Indian Queen’
“Let us wander not unseen, by the elms on hillocks green,
while the ploughman near at hand whistles o’er the furrow’d land.
And the milk maid singeth blithe and the mower whets his scythe.”
– Two daughters of this aged stream are we, uit de opera ‘King Arthur’
– Lilyburlero and Hornpipe
– Shepherd, leave decoying, uit ‘King Arthur’
*****
* Johann Sebastian BACH (1686 – 1750): Menuet, Gavotte, Musette
* Johann Sebastian BACH: duetto “Wir eilen mit schwachen, doch emsigen Schritten” uit de cantate “Jesu, der du meine Seele”, BWV 78
* Georg Philipp TELEMANN (1681 – 1767): Phantasie in C
* Georg Philipp TELEMANN: openingsdeel uit de Cantate “Dies ist der Tag den der Herr macht”
*****
* Heinrich SCHEIDEMANN (1595 – 1663): Praeambulum in d
* Dietrich BUXTEHUDE (1637 – 1707): Canzona
* Dietrich BUXTEHUDE: Cantate “Cantate Domino” naar Psalm 95
Renate Weytjens
Hanne Hautekiet
Erik Van Nevel
Erik Van Nevel
5 nieuwe concerten
Katsura Mizumoto (piano) en Erik Sluys (viool) Yarno Missiaen (orgel) en Lara Stapper (klarinet) Marjolein Cools (accordeon) en Koen Vanmeerbeek (nyckelharpa) Aline Hopchet (historische blaasinstrumenten) & Ilze Melbikse Bertrand (orgel, organetto,…) Pianoduo Mimese (Tim Mulleman & Hiu-Man Chan)
Musica @ Parola organiseert dit voorjaar;
Sint-Martinuskerk, Sint-Martens-Bodegem.
Info & Tickets vanaf maand maart
20 april: 4 mei: 18 mei: 1 juni: 15 juni: