Musica@Parola

Paul De Maeyer, Renate Weytjens & Hanne Hautekiet, Erik Van Nevel

orgel en zang

01 07 2023

20u
Paul De Maeyer - Musica@Parola

Concertprogramma

Paul De Maeyer speelt op het orgel dat Johan Deblieck bouwde voor de kerk van Bodegem in 1999. Een volwaardig concertinstrument, zo bleek al verschillende keren tijdens Musica@Parola. De Maeyer werd geboren in Halle, studeerde orgel, muziekgeschiedenis en -didaktiek aan het Lemmensinstituut in Leuven. Behaalde daarna een diploma orgel bij Reitze Smits aan het conservatorium van Utrecht.
Hij speelt ook piano, beiaard en historische klavierinstrumenten zoals harmonium, klavecimbel, klavichord. Hij volgde vervolmakingscursussen voor orgel en improvisatie bij Jos Van Immerseel en Michel Chapuis.
Als organist, improvisator en begeleider is hij geregeld te horen op recitals, concerten in binnen- en buitenland. Aan creatieve projecten in zijn loopbaan absoluut geen gebrek. Bijvoorbeeld live muziek improviseren bij de vertoning van een film van Charlie Chaplin, mochten we ook al beleven.

Voor het concert van 1 juli werkt hij samen met 3 uitmundende vocalisten: Renate Weytjens en Hanne Hautekiet zijn als sopraan actief in diverse ensembles, o.m. bij Currende dat geleid wordt door bariton Erik Van Nevel.
We krijgen muziek uit de 17e en 18e eeuw. Voor orgel solo uit het oeuvre van Dietrich Buxtehude, Abraham van den Kerckhoven en Joseph-Hector Fiocco.
En verder nog vocale duetten van Johann Sebastian Bach en nog meer parels uit de barok!
Renate Weytjens
Hanne Hautekiet
Erik Van Nevel
Erik Van Nevel