Musica@Parola

Naragonia Duo (Pascale Rubens & Toon Van Mierlo)

diatonisch accordeon, viool, doedelzak,…

20 05 2023

20u

Concertprogramma

Naragonia brengt eigenzinnige folk met een verfijnde, stevige energie. Het duo met Toon Van Mierlo en Pascale Rubens ontstond in de zomer van 2003 op het festival van Andancas in Portugal. Al gauw werden ze populair binnen de folkwereld; hun CD’s krijgen lof in binnen- en buitenland. Naragonia als duo (en als kwartet) toeren in Nederland, Ierland, Groot-Brittanië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Portugal, Polen, Zwitserland, Kroatië, enz…
Pascale Rubens volgde aanvankelijk een klassieke opleiding viool, maar wordt op 18 jaar verliefd op de diatonische accordeon. Het duo met Toon Van Mierlo viert dit jaar zijn 20e verjaardag! Pascale is ook docente diatonisch accordeon aan de muziekacademies van Schoten en Genk en geeft ook workshops in binnen-en buitenland.
Toon Van Mierlo begon als kind met lessen hobo aan de academie van Turnhout , maar na een paar jaar hield hij op. Pas veel later, op 21 jaar, keerde de muzikale microbe ècht terug: eerst met de ‘uillean pipe’ (Ierse doedelzak), daarna volgen de Franse doedelzak, klarinet, sopraansaxofoon, diatonisch accordeon…. Sinds 2003 méér dan een duo met Pascale Rubens. Dat wordt ‘ambiance’ in de kerk van Bodegem!
Een programma vol muziek die Pascale en Toon zelf componeren:
* Het Noorden (Toon Van Mierlo)
* Pink Molly (TVM)
* Alio (Pascale Rubens)
* Driving to Halsway (TVM)
* The naked welcome (TVM)
*****
* Sahzi (PR)
* Le beau rosier (TVM)
* Sus the shaker (TVM)
* Mira (TVM)
* Gozar (PR)
*****
* Salut les grues (TVM)
* Tourbilonne (PR)
* Mazurka for little Théa (PR)
* Calimero (PR)
5 nieuwe concerten
Katsura Mizumoto (piano) en Erik Sluys (viool) Yarno Missiaen (orgel) en Lara Stapper (klarinet) Marjolein Cools (accordeon) en Koen Vanmeerbeek (nyckelharpa) Aline Hopchet (historische blaasinstrumenten) & Ilze Melbikse Bertrand (orgel, organetto,…) Pianoduo Mimese (Tim Mulleman & Hiu-Man Chan)
Musica @ Parola organiseert dit voorjaar;
Sint-Martinuskerk, Sint-Martens-Bodegem.
Info & Tickets vanaf maand maart
20 april: 4 mei: 18 mei: 1 juni: 15 juni: