Kristien Ceuppens, Piet Van Bockstal & Tibo Schildermans

hobo, althobo, oboe d”amore

16 09 2023

20u

Concertprogramma

Kristien Ceuppens (hobo + althobo), Piet Van Bockstal ( hobo + oboe d’amore) en Tibo Schildermans (hobo) spelen muziek van de jarige componist & percussionist én muzikale duizendpoot Frank Nuyts.
Hij werd geboren in 1957 in Oostende, studeerde in Gent en richtte in 1989 het ensemble Hardscore op. In 2017 ook nog ’Beat Love Oracle’ met “excentrieke cross-over”. Het is een ongelooflijk creatieve en hartelijke & inspirerende mens, musicus & vriend van velen. Intussen 65 geworden maar ‘forever young” -)) In al zijn composities vind je zijn eruditie-zonder-pretentie & onweerstaanbare zin voor humor.
Het boek voor zijn 65e verjaardag heet “Het verkeerde been”, en is samengesteld door Dirk Ooms. Daarover laten we Frank ook aan het woord -).

Programma:
** Frank NUYTS:
* “Double, double, toil and trouble” (2022) voor 2 hobo’s (alternerend oboe d’amore en althobo) en beeldprojectie (tekeningen van Frank Nuyts)
* Interview met Frank Nuyts over zijn leven en recente boek.
* Deel 1 van ‘Code Buster’ (door Tibo Schildermans).
* “Dans les hauts bois” voor 2 hobo’s en althobo (wereldcreatie)
** Ludwig van BEETHOVEN: variaties op het duet ‘La ci darem la mano’ (uit Don Giovanni van W.A. Mozart) voor 2 hobo’s en althobo

Biografie 1

Biografie 2