Musica@Parola

Concertprogramma

Sarah, Bruno en Leen spelen solo, in duo en als trio een bonte waaier van componisten uit vele eeuwen.
Met vier instrumenten, een wonderlijk palet aan klankkleuren, ritmes, melodieën en emoties!

Johann Sebastian BACH: Allemande in G uit cellosuite n° 1 (altviool solo)
Jacques IBERT: Aria (altviool & piano)
Paul READE: Prelude uit ‘Suite from the Victorian kitchen garden’ (klarinet & piano)
Christian Friedrich RUPPE: Finale (orgel solo)
Felix MENDELSSOHN: Lied ohne Worte, op. 109 (bewerking: W. Birtel) voor altviool & piano
Moritz MOSZKOWKSKI: 2 Spaanse dansen (klarinet & orgel)
Johann Sebastian BACH: Bourrée I en II uit cellosuite n° 3 (altviool solo)
Claude DEBUSSY: Andantino con moto uit ‘Deux Arabesques’ (piano solo)
Gabriel FAURÉ: Pavane op. 50 voor klarinet, altviool & piano (bewerking: B. De Schaepdrijver)
Constantin DIMITRESCU: Dans Taranesc (Dorftanz) voor altviool & piano
John GRIBBEN: O Danny Boy (Irish Hymn) voor altviool & piano
Paul DE MAEYER: Ouverture Maestoso & Allegretto Marciale in D (orgel solo)
en… een bisnummer, als u dat wil -:))

Bio artiesten

Klik op de namen van de artiesten hieronder voor nòg meer info op hun eigen website of sociale media.

Bruno De Schaepdrijver (°1968) volgde zijn eerste lessen viool en notenleer aan de muziekacademie van Aalst. In de kunsthumaniora te Gent kreeg hij vioolonderricht van Eliane Verschueren, en behaalde aan het Gentse muziekconservatorium een eerste prijs notenleer. Na een regeringsmedaille altviool bij Frans Vos (Brussel) vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Daar verwierf hij achtereenvolgens eerste prijzen altviool bij Ervin Schiffer, kamermuziek bij Florent Van De Vondel, het pedagogisch getuigschrift altviool en viool en het hoger diploma kamermuziek bij André Siwy. Als altviolist van het Fétis strijkkwartet vulde hij zijn opleiding aan bij de leden van het Alban Berg Quartett te Keulen en bij Leo De Neve te Antwerpen. Bruno De Schaepdrijver was te gast op het Roundtop Chamber Music Festival te Austin (Texas) en werkte er samen met Martin Lovett, cellist van het Amadeus strijkkwartet. Op uitnodiging van het Danel strijkkwartet was hij gastleraar kamermuziek bij de Association Régionale Anjou Musique ( ARAM) in Frankrijk. Als leraar viool, altviool en samenspel is Bruno De Schaepdrijver verbonden aan de muziekacademies van Gooik en Ninove. Hij is sinds 1993 altviolist in het Symfonieorkest van Vlaanderen, en musiceert ook vast met het ensemble Grupetto en het barokensemble Il Clarino. Door zijn medewerking met De Filharmonie, het Symfonieorkest van De Munt en het Orkest van Operaballet Vlaanderen ondernam hij verschillende concertreizen naar Italie, Frankrijk, Duitsland, Spanje, de V.S. en Japan en kon daardoor werken met grote dirigenten als Michael Schonwandt, Jaap van Zweden en Philippe Herreweghe. Als gids is Bruno verbonden aan het MiM (muziekinstrumentenmuseum) te Brussel, en enkele jaren geleden rondde hij zijn studie Cultuurmanagement af aan de Vives-Hogeschool te Brugge. Van 2005 tot 2015 was hij vaste dirigent van het Oostvlaams kamerorkest, en werkt met dit ensemble nog steeds samen.
orgel & piano
Sarah Copriau (Herne, °1984) zette haar eerste muzikale stappen op zesjarige leeftijd aan het pianoklavier bij Jozef Viaene en Yves Corsellis aan de gemeentelijke Muziekacademie in Herne (Gooik). Tien jaar later volgde ze bij Paul De Maeyer orgellessen in de Servaisacademie van Halle. Aan het Lemmensinstituut te Leuven (B) studeerde Sarah orgel bij Reitze Smits en behaalde er met grote onderscheiding het diploma van Master in Muziek (optie orgel) en het aggregaatsdiploma. Zij volgde verscheidene masterclasses in binnen- en buitenland (bij o.a. Stef Tuinstra, Theo Jellema, Erwin Wiersinga (NL), Leo Van Doesselaar (D) en Louis Robbilliard (F)). In juni 2009 behaalde ze aan de Katholieke Universiteit van Leuven een bijkomend masterdiploma in Culturele Studies. Als organiste of pianiste verleent Sarah haar medewerking aan diverse concerten of optredens waar mensen eenzelfde passie voor muziek delen. Sarah concerteerde op het unieke Festival Connecting Arts 2013 (NL), waar orgel op een bijzonder originele manier wordt verbonden met diverse andere kunsten. In 2016 nam zij een CD op die gekoppeld is aan het boek ‘Orgels in het Pajottenland’, een lijvig boekwerk van G. Potvlieghe, die het waardevolle orgelerfgoed van het Pajottenland in de kijker zet. Sinds 1 september 2015 is ze aangesteld als directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik, waar ze voorheen lesgaf en een enthousiaste orgelklas oprichtte.
Klarinettiste Leen Dubois vatte haar muzikale studies aan op achtjarige leeftijd aan de Muziekacademie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik. Tien jaar later studeerde zij klarinet bij professor Hedwig Swimberghe aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel met optie dirigeertechnieken en pedagogiek, waar zij in 2005 afstudeerde als ‘Meester in de Muziek’. Sinds 2005 is Leen zelf als leerkracht verbonden aan de Muziekacademie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik. Ze neemt ze er de vakken muziekbeleving, klarinet en groepsmusiceren voor haar rekening. Naast het lesgeven is Leen nog actief als muzikant en dirigent. Reeds verscheidene malen verleende ze haar medewerking bij cd-opnames en creaties. Ook concerteert ze regelmatig in vaste muziekensembles.

Leen Dubois

klarinet