Musica@Parola

Ann Cnop & Mathilde Wolfs

viool & cello

11 11 2023

Helaas kan het concert van zaterdag 11 november met Ann Cnop en Mathilde Wolf onverwacht niet doorgaan, door gezondheidsproblemen van één van de muzikanten. Uiteraard wordt dit concert naar een latere datum verschoven. We houden je via alle mogelijke kanalen op de hoogte, zodat je tijdig nieuwe tickets kan bestellen.

Concertprogramma

Ann Cnop werd geboren in Vilvoorde, raakte als kind verzot op muziek, en koos voor de viool. Is gaan studeren in Mechelen en Leuven.. Naast viool bovendien ook zang.
In 2004 behaalt ze haar Master (met grote onderscheiding) en zet haar studie voor barokviool voort aan het Brusselse Conservatorium bij Sigiswald Kuijken. Ann werd nadien een veelgevraagde soliste en kamermusicus op internationale podia van Mexico tot Japan. Met La Petite Bande speelde ze onder meer Bach’s vioolconcerti en Mozart’s Symphonie Concertante. Met Il Fondamento soleerde ze in het vioolconcerto van Mendelssohn. Lees er haar biografie maar eens op na -)
Op zaterdagavond 11 november komt ze helemaal solo muziek spelen van Johann Sebastian Bach, op haar barokviool. Want ze heeft net een nieuwe cd uit met Bach, voor het label Etcetera..
We krijgen ook Bach op cello solo, delen uit zijn beroemde suites, gespeeld door Mathilde Wolfs. Zij studeerde af in 2008 aan het conservatorium van Brussel, vervolmaakte zich ook nog in Detmold en Amsterdam en is actief bij vele ensembles (Les Agrémens, Les Abbagliati, Scherzi Musicali,…strijktrio Ensemble Boussu, enz…)
Ann en Mathilde werken samen in het Belgische barokensemble “Le Pavillon de Musique”.
Bach beleven in zijn vele emoties, van innig en lieflijk tot speels en dansend. Dat kan in de prachtige Sint-Martinuskerk, exact op de verjaardag van Sint Maarten… dus: wie in de heilige kindervriend gelooft, krijgt een chocolade snoepje – tijdens de receptie na het concert -)
Tickets kan je reserveren via musica@parola.be

Programma:
Johann Sebastian BACH:
– Uit de sonate nr. 2 in a voor viool solo (BWV 1003): Grave en Fuga
– Suite nr. 3 in C voor cello solo (BWV 1009): Prelude – Allemande – Courante – Sarabande – Bourrée I & II – Gigue
– Partita nr. 2 in d voor viool solo (BWV 1004): Allemande – Corrente – Sarabande – Giga – Ciaccona
5 nieuwe concerten
Katsura Mizumoto (piano) en Erik Sluys (viool) Yarno Missiaen (orgel) en Lara Stapper (klarinet) Marjolein Cools (accordeon) en Koen Vanmeerbeek (nyckelharpa) Aline Hopchet (historische blaasinstrumenten) & Ilze Melbikse Bertrand (orgel, organetto,…) Pianoduo Mimese (Tim Mulleman & Hiu-Man Chan)
Musica @ Parola organiseert dit voorjaar;
Sint-Martinuskerk, Sint-Martens-Bodegem.
Info & Tickets vanaf maand maart
20 april: 4 mei: 18 mei: 1 juni: 15 juni: