Musica@Parola

Concertprogramma

Gitariste Antigoni Goni en celliste Amy Norrington: een subliem muzikaal duo, twee hartsvriendinnen ook, al vele jaren. Dat voél en zie en hoor je als ze samenspelen. Ze brengen een heel gevarieerd muzikaal drieluik, samen als duo, maar elk van beiden ook met momenten als solist.
Muziek van drie geliefde Spaanse componisten. Dan de prachtige sonate “Arpeggione” van Franz Schubert. En tenslotte , een reis naar Griekenland, met muziek van de Servisch-Amerikaanse gitarist en componist Dusan Bogdanovic (°1955). Antigoni Goni besluit met een hommage aan haar beroemde landgenoot Mikis Theodorakis (1925 – 2021), samen met Amy Norrington én ook nog ‘special guest’: violist Vincent Hepp

** Francisco TARREGA: Endecha y Oremus // Alborada (Capriccio) // Rosita (voor gitaar solo)
** Pablo CASALS: Song for the Birds (El Cant dels Ocells) voor cello solo
** Manuel De FALLA: uit de “Suite Populaire Espagnole”: 1. El Paño Moruno. 2. Nana. 3. Cancion. 4. Asturiana. 5. Jota (gitaar + cello)

** Franz SCHUBERT: Sonate “Arpeggione” in a, D-821, voor gitaar en cello
Drie delen: Allegro Moderato — Adagio — Allegretto

** Dusan BOGDANOVIC: “Hymn to the Muse” voor gitaar solo
1. Hymn to the Muse (naar Mesomedes)
2. First Delphic Hymn to Apollo
3. First Delphic Hymn to Apollo
4. Second Delphic Hymn to Apollo
5. Hymn to Nemesis (naar Mesomedes)
6. Epitaph to Seikilos

** Mikis THEODORAKIS: Two Epitafios: 1. Mera Magiou. 2. You have set my star
met Vincent Hepp, viool; Amy Norrington, cello; Antigoni Goni, gitaar.

Bio artiesten

Klik op de namen van de artiesten hieronder voor nòg meer info op hun eigen website of sociale media.

gitaar
viool
Vincent Hepp studeerde viool en altviool aan het Conservatorium van Brussel en aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Hij behaalde prijzen in wedstrijden als “Vieuxtemps”, “De Bériot”, “Chostakovich” (Moskou) en Gdansk. Na jaren als altviolist van het Kryptos kwartet, werd hij stichtend lid van het Taurus kwartet. Hij speelt ook dikwijls mee met Ensemble Modern, Ictus, Oxalys, Het Collectief e.a. Hij was aanvoerder altviool van de Philharmonique de Liège en de Opera Royal de Wallonie, en eerste solist altviool in het orkest van de Munt. Vincent Hepp is ook docent viool en kamermuziek aan het Conservatorium van Brussel.